Ny sambo

Unknown

Jag saknar Slas och alla mina andra hundar och vill ha en sån kompis igen nu. Vill vill vill. Enda sambon jag vill ha, eller ja, kanske en katt också, saknar The Dude kanske inte lika mycket men rätt mycket. Vi blir tre då. Den tanken känns fin.

Nya lägenheten med egen ingång och gått om space för två, ja tre med eventuell katt, några trappsteg ned till gatan bara. Lätt gå ut med och snabbt få rumsren. Balkong som hunden, en han, och katten, en han, (jag vill inte ha en hon här heller; allt som är en hon och jag betyder trubbel) kan sitta ute och speja på.

Fransk bulldog, litet muskelknippe, svart med vitt bröst. De sägs vara glada och trevliga skitar och det stämmer med dom jag har träffat.

Var hittar man en sån?

Och eventuella katten ska vara lejongul och får absolut inte håra mer än att nya stavdammsugaren klarar av det. Städar gör jag, minst varje fredag, men tycker inte överdrivet mycket om det.

Och de ska få heta Slas och The Dude de också och de ska utan gnöl acceptera att jag mest sitter och skriver och läser och de ska gilla soulsånger om kärlek och countrypoplåtar, som Marvin Gaye och The Jayhawks till exempel, och stå ut med doften av vietnamesisk fisksås när jag efter eget huvud lagar mina asiatiska specialrätter, och den nye Slas måste (till skillnad från hans ständigt speedade föregångare) ta det att husses trasiga höft gör att det inte kan bli tal om löpturer och toklånga strövtåg i skogen – väldigt tyvärr inte, men dagliga rundor bortåt Tjärnasjön kan utlovas, runt en timme fixar höften och det är vackert året om där vid sjön om morgnarna.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com