Trångmål

Unknown

Fanns ju ingen ny Alex i går, han fick på käften i ett av mina Facebookinlägg ändå, men i dag fanns Håkan Nessers splitter nya, med en typiskt nessersk titel: »Den sorgsne busschauffören från Alster«.

Den minnesgode bloggläsaren erinrar sig att jag gnölade lite om Nessers förra, ”De vänsterhäntas förening”, men här är han tillbaka på banan igen, det vågar jag utan bedövning påstå efter de 109 sidor jag satte mig i skuggan på en bänk i Vattenparken och plöjde.

Men hur det ska gå i kväll / natt när den är utläst vet jag inte. Har hela Nessers författarskap (33 titlar får jag det till) i den nya bokhylla där det nu råder strikt bokstavsordning. »Den sorgsne busschauffören från Alster» är 398 sidor tjock. Kommer inte få plats på N.

Om jag nu inte fulflyttar David Nicholls eller nån till O som i Bengt Olsson eller Mats Olsson. Vi får se hur jag löser det.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com