Diskborste vs diskmaskin

I åtta år diskade jag för hand. Men i nya lägenheten är allt så sprillans nytt att här även finns nymodigheter som diskmaskin, och det måste nog bekännas att glas och tallrikar och bestick och kaffemuggar och allting blir att se lite renare ut nu än då.

Inför kommande visning av gamla lägenheten köper jag – på inrådan av mäklaren, självaste Jens Bergenström – dit en diskmaskin. Fastän den billigaste de har hemma på Elgiganten i Borlänge flera tusen dyrare än en gammal hederlig diskborste.

Helt överens med Jens om att de blivande spekulanterna på en liten 47-kvadratare förmodligen kommer att vara från den generation som möjligen sett en diskborste på nån av sina föräldrars svartvita VHS-filmer.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com