Mormor tjatar om skolan

Nu är det nästa dag efter gången som jag skrev om i går. Ungarna på Soltorget åker skridskor på bandyplanen. Den är framför där Läroverket är. Mormor sade i tjatet om skolan hon håller på med att jag först måste gå i Läroverket om jag vill bli en som skriver och ritar.

Dumheter sade morfar då. Vad är det för trams Elsa sade han. Det är bara sanningen Harry sade mormor.

Ungarna har sportlov från skolan. Bronco och jag såg dom när det var morgon i dag. Vi ställde oss långt bakom en av burarna. Det är dom som målvakterna står i. Det är när två olika lag med vuxna spelar bandy mot varandras lag på söndagarna. Morfar och Vilgot och jag brukar gå dit och titta.

När det är sommar kan dom inte spela bandy för då är isen borta. Då går vi rätt så många gånger och tittar på Brage. Dom spelar fotboll. Det är bättre för då får jag både varmkorv och både dricka och både glass. Dom har inte det på bandyn. Dom har ingen kiosk där ens. Brage har gröna tröjor och vita kortbyxor.

Det är på Domnarvsvallen ganska närma morfars jobb i Verket. Morfar och Vilgot ställer sej upp och hojtar när Brage gör mål. Om Brage inte gör mer mål än dom andra som dom spelar mot blir morfar och Vilgot jättesura. Då säjer dom knappast ett endaste ord på hela vägen hem.

Mormor är på Armén när det både är bandy och både när det är Brage. På söndagarna är det extra noga med Gud och Jesus och dom.

Fast det blev tre sidor blev det inte klart om det som jag skrev om i går för det var mormor som ropade om att Bronco behövde ut. Man glömmer bort allting när man skriver.

Bronco är faktiskt viktigare än skrivboken. Morfar är min allra bästa vän. Bronco kommer nog tvåa. Mormor var ungefär lika som Bronco förut. Det var före innan hon började prata ännu mer om skolan. Jag tänker i alla fall inte gå dit mer.

Mormor blev jättetjatig på en gång efter gången som hon hade varit bort till Tjärnaskolan. Det var möte med fröken Olsson och en annan tant. Den andra tanten var inte en fröken.  Jag vet inte ett dugg vad det var för sorts tant. Det är en prattant sade mormor.

Det var meningen att jag med även skulle följa med dit. Det är för din egen skull sade mormor. Jag ville absolut inte gå dit. Jag tänker ändåså inte prata om det. När jag envisas om skolan vrider mormor på händerna och säjer kära hjärtanes kära hjärtanes. Det ordnar sej Elsa det ordnar sej säjer morfar.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com