Sno texter

Bodil Malmsten skriver i sin sista bloggbok. Hon har lämnat Finistere och franska Atlantkusten och flyttat hem till Stockholm.

»Tre trappor utan hiss, jag valde det själv, jag ville ha bostadsrätten i gårdshuset, träden utanför, balkongen, månen när det är månsken, regnet när det regnar. Snön. De tre trapporna som kommer att hålla mig vid liv tre år längre än jämnåriga med hiss.«

Hur pass kände jag igen mig där? Så pass att jag skrev ned det i min Moleskine. En från 2013 som jag inte borde men ändå bläddrar igenom nu.

Jag är nyskild och det är soulbostadsrätt tre trappor upp i gårdshuset med träd utanför balkongen och det är häng i barer igen och Bente och regnormar när det regnar och andra före henne och ett visst litet men etablerat bokförlag i Göteborg som passar på att gå i konkurs och snälla Dr Melfi hjälp mig ur detta och bara inte mamma och ungarna får veta vad som pågår, och det är mer mer mer, och ännu mer, mellan de svarta pärmarna i den anteckningsboken, så allvarlig note to self: se för guds skull till så att den hamnar i soptunnan.

För brännbart.

Bodilboken, »Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig«, kommer i slutet av sommaren det året och jag ser av noteringen på försättsbladet att jag köper mitt ex den 13 augusti. Vid det laget har Bente rullat sin sista snygga smala joint hemma hos mig och ledsen för att jag gjort slut på det trots allt underbara brummat hem till Köpenhamn på sin svarta Kawasaki, och detta har skänkt mig välsignad sobriety igen och sån ro i sinnet att jag direkt klämmer Bodils sista bloggbok i en enda lång sittning i läsfåtöljen, som förresten heter Malmsten den med, och nog är det väl så att Carl och Bodil till och med var släkt.

Första tanken då är att att sno det, man måste vara en texttjuv men sno snyggt. Andra tanken är att Bodil Malmsten är för folkkär. Så många fans. Hardcorefans. Du kommer bli avslöjad, Thomas, du får skämmas ihjäl dig. Mamma lånar mina Bodilböcker och kan få reda på det. Mamma som är lik sin mamma, frälsningssoldaten, när det kommer till ärlighet.

 Nu är det nu, sju år senare, och om än inte Bodil själv längre finns, finns hennes fans och hennes bloggböcker. Så nu är det allt du som omgärdar det där med citattecken och är noga som fan med att ange källan.

 

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com