Cigg till espresson räcker som frukost

Denna totala radiotystnad från förläggaren. Och man vill ju inte förnedra sig och ringa och messa mer. Men kanske göra sig ett ärende till byn och se om han sitter där i baren på gästgiveriet. Ja, ta bussen dit en fredag eftermiddag då han garanterat after workar där.

Att skilsmässor är så dyra beror på att de är värda det.

Letar efter en grej jag behöver i mina Stig Larsson- böcker. Hittar det inte. Dock ett annat streck i en marginal där han ligger och läser om dagarna, har »levt över mina tillgångar igen.« Lunchen får därför bli hårdbröd och mjölk, han måste hålla i pengarna. Men vid tre tycker han »ändå att jag förtjänar en öl« och går ner med boken på Rosa Drömmar och dricker hela kvällen öl och sambuca.

Så kan det gå, och vem är jag att säga något om sådant.

Blandbanden det mixtrades med
Och nu spellistorna på Spotify
Alltid med en tänkt hon
som adressat
Då som nu ovisst
vilken hon

En annan grej livsmedelsverket slår fast som en orubblig sanning är att frukost är dagens viktigaste mål. Break fast, bryta fastan. Kan man precis lika gärna göra senare på dagen. Inget farligt med det. Tvärtom menar allt fler att kroppen bara mår bra av att hålla de så kallade ätfönstren stängda så länge som möjligt. Själv äter jag middag vid sextiden, och ingenting igen förrän vid lunch dagen därpå.

Enligt uppslagsverken är ensam att vara olycklig till följd av brist på sällskap av andra.

Spellistorna. Hur än episkt långa mina egna än blir så blir man att tröttna på låtarna. Nu har jag hittat en radiokanal med soul. Just nu: Womack & Womack, »Teardrops.«

Dr Melfi: »Har du någon ny?«
Jag: »Hund?«
Dr Melfi: »Kvinna.«
Jag: »Kvinnor … det där känns det som att det är väldigt över med.«
Dr Melfi: »Jamen varför då?«
Jag: »Vet inte om jag tror på kärlek längre. Jag vill bara ha tjejkompisar, i en strängt icke-sexuell relation. Även om det sägs att det inte går det där med att män och kvinnor bara kan vara vänner.«

Enligt Norman Bluhm: »Alla män är sina kukars fångar.«

Andra avsnittet av »Bäckström« i kväll. Svinigheten hos »världens bästa mordutredare« har tonats ner från GW:s böcker, men Kjell Bergqvist glänser i rollen.

Och nu spelar den där radion Smokey Robinson, »Being with you«.

Gick förbluffande bra med vinboxen, räckte över hela påskhelgen. Man vad fan skulle jag köpa cigg för? När jag inte ens röker längre. Nu ligger ett halvt paket gula Camel och irriterar på fönsterbrädan vid franska balkongen och jag rökte en direkt till första espresson halv sex i morse och det kommer bli likadant i morgon bitti.

Är det bara något jag har drömt, eller var Bowie verkligen en gång med i Bingolotto?

Senaste gången vi träffades öga mot öga var rätt längesen. Det måste ha varit den där sommaren som var så djävulsk het, då när alla skogar brann och alla partiledare utom klimatförnekaren Jimmie stod i utkanten av bränderna och fiskade röster, och förläggaren tycktes ha bommat igen sitt lilla förlag och tillbringade sina dagar med kalla hemingwayska drinkar i skuggan under blodlönnen på gästgiveriets punschveranda.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com