Tusen ord

Att skriva tusen ord om dagen. Ett tusen ord är faktiskt inte så mycket som det kan låta. Det kan vara gjort runt nio om man stiger upp vid halv sex och duschar iskallt snabbt och samtidigt Gunde Svan-borstar tänderna. Raka sig och greja med håret behöver man ju i rådande läge inte bry sig om.

Eller för den delen stannar kvar i sängen och håller till med skrivandet där.

Resten av dagen fri. Till att träna och läsa tidningar och böcker, och till annat som man i människolivet också behöver göra. Tyvärr. Till exempel behöver många, som duger till annat än att skriva och läsa, sköta ett hederligt arbete. På jobbet, eller som många gör nu, i hemmet.

När var hur man då skulle få tusen dagliga ord skrivna, ja, det kan inte den som aldrig haft ett hederligt arbete veta någonting om.

En helt annan fråga, som man inte bör ställa sig, är varför det ska vara nödvändig att skriva ens ett endaste ord. De enda ord som betyder något just nu är ju ändå de som kommer ur munnen på Tegnell.

Publicerad av Thomas R Halvarsson

Frilansskribent. Bor i Borlänge.Kontakt: thomas.halvarsson@gmail.com